Stolar och salsmöblemang

Ett hem blir ett hem när det finns kärlek mellan människor i hemmet. Men efter det kommer möblerna och köket. Låt oss börja med det som kallades för salsmöblerna för inte så länge sedan.

Det som är populärt idag är fiffiga, funktionella och fina 50-talsmöbler. Vissa matbord / salsbord går att fälla ihop så det blir ett soffbord istället. Det är fiffigt.

Runda salsbord i mahogny med svarvade ben och lejontassar till fötter där bordsskivan är höj- och sänkbar är också innovativt. Men många vill ha smäckrare bord än så och det blir de på 50-talet. Det är också då den funktionella och variationsrika stringhyllan kom till. De är eftertraktade fynd på både loppis och auktion. Håll utkik.

Skänkar med eller utan speglar kan tyckas stort att ha i ett modernt vardagsrum men kan bli ett fint förvaringsskåp för både vardag och fest. Med moderna skänkar försöker man ofta efterlikna äldre modeller. De kan vara rejält dyra att köpa in. Men en gammal skänk kan vara så mycket billigare i jämförelse men minst lika vacker och praktisk som en ny.

Stolar kan man nästan inte ha för många av. Vid släktträffar, familjehögtider och sammankomster med vänner behövs det många sittplatser. En del stolar går att stapla på varandra. Gustavianska stolar är fortfarande populära och efterfrågade men många av stolarna från 40-talet och framåt är både fina, förvånansvärt stadiga och praktiska att ha.

Men håll utkik efter till exempel orangefärgade plaststolar på metallben. De är stapelbara och går att använda både inne och ute. Och det gör inget om det regnar på dem. De är förvånansvärt bekväma att sitta i samtidigt som de är eftertraktade bland många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog