Lampor

Lampor av olika slag kan vara både antika fynd som loppisfynd. Det är åldern på lampan som avgör. Det finns kristallkronor, kökslampor, plafonder, golvlampor och bordslampor.

En lampa kan vara det som gör ett hem till ett hem. Lampor på rätta ställen kan skapa trivsel i hörnen och som fönsterbelysning på vintern. Trädgårdsbelysning som lyser upp grusgången eller lyser upp snötyngda träd om vintern gör sig bra i en villaträdgård. För att inte tala om utomhusbelysningen lagom till julen. Då är det skönt med massor av ljus inne i våra hem också.

För barnen kan sagostunden med föräldern i ett mjukt sken från en lampa vara en extra mysfaktor som blir kvar i barnets minne genom livet.

Vad är det som säger att lampan måste vara ny. Det behöver den inte vara. Många lampor görs inte längre och är därför sällsynta. Det kan vara fint att få tag på en lampa som man kommer ihåg från sin barndom. Det kan vara väldigt trevligt att hitta en äkta Tiffanylampa med samlarvärde. Lampor skapar inte bara trevnad utan också ljus där man behöver det. Alla mörka utrymmen blir trevliga att vara i när en lampas sken får lysa upp dem.