Siden och sammet

Många kommer nog ihåg ramsan: …. siden, sammet, trasa, lump…. Det var en ramsa om det värdefulla och det billiga tillsammans.

Loppis och antikt här på Olofs Handelsbod i Moheda kan vara just det ställe där både det värdefulla och det vardagliga trängs tillsammans i en salig blandning som ger mersmak. Det vill säga: Siden, sammet, trasa, lump på ett och samma ställe.

Kan man hitta en fin jacka i grön sammet och en blå sidenklänning och en solfjäder? Det är möjligt att man kan det.

Kan man hitta tyg eller läder som är lämpligt för att klä om en gammal bil från 50-talet med röd läderklädsel i gammal stil? Nog är det möjligt alltid.

Är det möjligt att hitta tillräckligt med möbler och annat för att inreda ett helt hem om två rum och kök? Med köksgrejor och allt? Det är definitivt möjligt. Och med klockor och allt. Både väggklocka och golvur och ibland en klocka med en gök som gal varenda timme dygnet runt.

Allt som behövs för en fin dukning då? Kristallkaraffer? Nätta små snapsglas, spetsglas, ölstop och dessertvinsglas? Bara lugn, allt upptänkligt lämpligt för både vardag och fest finns att få tag på. Ibland mer och ibland mindre men alltid med stor variation.

För barnen då? Det finns saker för barnen också. Liksom saker för den händige. Verktyg och böcker. Speglar och lampkronor, vägglampor, lampetter och mycket mera. För samlare kan det finnas mycket som faktiskt måste ses på plats.

Gammalt hantverk i fint skick finns också som gamla korgar och kistor och lådor. En riktigt fin koffert kan ju användas till mycket. Inte bara förvaring. Det är många som lägger en bordduk på kistan och använder den som soffbord.

Gamla kläder finns också. Med lite tur kan det komma in väldigt gamla kläder som inte tillverkas längre. Dessa är riktiga fynd, de med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog