Köksmöbler

Om köket är tillräckligt stort så kan det vara fint med en riktig gammaldags kökssoffa. I den bäddade man förr i tiden nattfrämmande eller de egna barnen eller om det var någon annan i familjen som behövde en sovplats. På dagarna hade man locket på och kunde sitta i soffan. En mycket praktisk möbel med lång historia i Norden.

Om möbeln är ommålad med flera lager som flagnat av här och där så kan man luta av den. Då blir möbeln helt omålad och träet framträder istället. Det kan vara riktigt vackert. Det är billigt också om man vill och har möjlighet att göra det själv. Det är viktigt att man är försiktig bara eftersom lut är starkt frätande. Vill man så kan man förstås måla om en möbel. Riktigt gamla möbler kan man först rådfråga sig om så man inte målar om en möbel som är värdefullare omålad än målad.

Runda och fyrkantiga köksbord med pinnstolar är vanliga men om man vill ha lite ovanligare köksmöbler så är salsmöbler annorlunda. De är lite tyngre, ofta större och pampigare. Väl värt att prova om man har ett rymligt kök.