Mattor

Vad vore hemmet eller sommarstugan utan mattor? Trasmattor är på modet igen. Egentligen är de väl tidlösa. En trasmatta ute på altanen, på köksgolvet, i hallen eller i sommarstugan skapar en otroligt fin hemtrevnad. Det ska man ta vara på förstås. De är lätta att tvätta också. Förr så skurade man dem utomhus men nuförtiden finns det tvättmaskiner som en del mattor ryms i om man vill. En nyskurad trasmatta som doftar såpa betyder sommar och sol och kanske jordgubbar.

Någonstans kan det till och med finnas en vävstol som kan komma in till försäljning. Men i vilket fall som helst så finns det också textilier att få tag på som man kan klippa till mattrasor. För den händige och kreativa finns inga gränser för vad man kan skapa. En trasmatta är ett äkta hantverk och ett konstverk.

Många vill ha stora orientaliska mattor och det finns att få tag på. En del kan vara handknutna och värdefulla till och med. Så det är bara att fynda om man förstår sig på orientaliska mattor. Stora mattor eller små mattor allt efter tycke och smak.

Röllakansmattor och ryamattor kan man också få tag på. Eller mattor till arbetsrummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog