Starta en inredningsbutik online

Om du vill jobba hemifrån och vara egenföretagare, och tycker om inredning, då kan du starta en egen inredningsbutik online. Idag är det många som har lyckats skapa egna företag genom att arbeta med en e-handel på nätet.

Inredning

Inredning är ett stort intresse för många. Det är roligt att fixa iordning i sitt hem eller på sin arbetsplats, och få skapa något nytt, kreativt, mysigt eller vackert genom rätt slags möbler, gardiner och inredningsdetaljer. En god inredning skapar en skön atmosfär. Det gäller i både vardagsrum, sovrum, altanen, trädgården, köket och badrummet. Våra hem är ju också en speciell plats, stället där vi kan slappna av och bara vara, och då blir inredningen av vårt hem än viktigare. Om du håller på att fixa iordning i ditt badrum, så hittar du snygg badrumsbelysning på lampgallerian – med genomtänkt belysning skapar du en skönare atmosfär i ditt badrum.

E-handel

Under de sista 20 åren har e-handeln vuxit explosionsartat. Förr i tiden gick vi till fysiska affärer och handlade det som fanns på hyllorna. Om vi ville ha något extra, så åkte vi till Stockholm eller Göteborg, eller rentav till andra länder. Idag kan vi bara sätta oss i soffan med en surfplatta i knät och beställa hem allt från dekorativa speglar till exklusiva sidengardiner på nätet med bara ett klick. Det många inte vet om, är att många av e-handlarna faktiskt drivs av vanliga människor. Idag är det enkelt att starta en webbhandel och sedan kunna få inkomst på den. Det är i alla fall relativt enkelt att starta den. Det första du behöver göra är att skaffa ett eget domännamn och hosting – det blir din plats på nätet där du ska ha din handel. Du bör använda ett webbhotell som har en plattform för e-handel, vilket du bör kolla upp innan du köper tjänsten. Du har sedan flera olika plattformar att välja mellan. Du kan antingen vara återförsäljare och bara sälja inredningsartiklar som andra företag har eller så kan du anlita designers för att skapa egna inredningssaker som du sedan säljer. Vissa e-butiker anlitar externa företag att sköta allt från logistik och frakt, till kundservice, medan andra väljer att ha ett lager varor hemma och sköta allt praktiskt själva.

Marknadsföring

Att starta en e-handel för att sälja saker är som sagt lätt, det svåra är att bli framgångsrik. För att lyckas måste du ha en långsiktig planering – du bör inte säga upp dig från ditt jobb bara för att du har startat en e-butik på nätet. Det kan ta tre-fyra år innan din e-handel på allvar börjar generera inkomst. Du kan marknadsföra din inredningsbutik med en blogg, på sociala medier, en YouTubekanal, men också genom att åka runt på mässor och till företag för att skaffa dig återförsäljare i fysiska butiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog