Jobba med inredning

Om du drömmer om att jobba med inredning, skapa dekorer, sälja vackert porslin, möbler eller textilier, så finns det många jobb att välja på. Då inredning är ett stort intresse för många, så är det en bransch där du både kan ha fast anställning eller starta eget företag.

Drömjobbet

Vi spenderar mycket tid på våra jobb. Därför blir det viktigt för många av oss att få jobba på en bra arbetsplats med uppgifter som vi verkligen trivs med. Det är på jobbet som vi ofta kan få användning av våra talanger, vår potential. På vår arbetsplats vi kan få möjlighet att utveckla saker, använda intressanta tekniker och uppleva mycket. Om du älskar inredning så kan du bara inreda ditt hem till viss del. Om du däremot jobbar med inredning, så får du möjlighet att dagligen få skapa nya kreativa dekorationer, blomsterarrangemang eller rentav få designa något eget. Om du just nu håller på att leta efter ett nytt jobb i Malmö kan du kolla vilka intressanta jobb som Bravura erbjuder. Att hitta drömjobbet är ett riktigt lyft i livet.

Inredningsbutik

Det finns inredningsbutiker över hela Sverige, både i stora och i mindre städer. I de större städerna som Stockholm och Malmö, finns det renodlade inredningsbutiker. Då kan du jobba som butiksbiträde med fast anställning och på heltid. Om du däremot vill jobba i en inredningsbutik på en mindre ort, så kan du ibland behöva starta butiken själv. På mindre orter är ofta inredningsbutiken också en klädaffär eller kanske ett kafé – för att kunna gå runt. Det är i så fall ofta butiksägaren som jobbar i butiken, men många kan ändå behöva anställa folk på deltid.

Om du ska jobba som butiksbiträde i en inredningsbutik får du både göra fint i butiken, skapa intressanta kreationer att visa upp i skyltfönstret, samt nytänkande dukningar och andra inredningstips inne i själva butiken. Har du tur kan du också få bli inköpsansvarig. Då får du köpa in vackra skålar, dukar eller vaser som du tror att kunderna skulle vilja ha. För att en inredningsbutik ska gå runt måste den också finnas på sociala medier och ha olika event i butiken, då fysiska inredningsaffärer konkurrerar med internet.

Inredningsdesigner med eget märke

Om du tycker om att skapa nya och egna inredningssaker, så kan du bli inredningsdesigner. Då är det du som genom mönster, bilder och olika slags material skapar kuddar, sängkläder eller annorlunda speglar. Om du tycker om att hålla på med glas kan du bli glaskonstnär som Ulrica Hydman Vallien och skapa ett eget märke. För att bli inredningsdesigner behöver du gå olika utbildningar, men i mångt och mycket bottnar det också i din egen naturliga talang. Det finns designers som börjar skapa saker i hemmet, och som sedan säljer prylarna på internet och på så vis skapar ett eget inredningsmärke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog