4 saker att tänka på om du ska ställa ut på loppmarknad

När du ska ställa dig och sälja på loppmarknad, välj vilka varor du ska sälja utifrån vad du skulle kunna tänka dig att köpa. Saker som är smutsiga, trasiga eller på annat sätt inte ser representativa ut bör slängas. Likadant med saker som du vet att många kommer att försöka sälja, så som böcker, porslin eller dvd-filmer. Om du ändå har massor av just de nämnda varorna, så gör något kul med dessa! Att packa in böcker buntvis med sidenband, eller köpa enklare presentaskar att sälja porslinet i kan löna sig.

Kläder som är hela och rena

Om du ska sälja kläder, se till att allting är helt och rent. Lägg upp det fint på bordet eller på klädhängare och stryk gärna plagg så att de inte ser skrynkliga ut. Man köper med ögat och ser det inte trevligt ut så går man gärna vidare. Man kan även lägga ut kläderna som förslag på en hel outfit, det vill säga ett par byxor och tröja tillsammans och kanske ett par skor eller accessoarer placerade brevid. Även lådor i olika höjd att placera kläderna på kan vara snyggt och ger ett mer genomtänkt intryck till bordet.

Ställ ut sakerna snyggt

Att bara slänga upp prylarna på ett bord eller i en låda med ett pris på kan visserligen funka ibland, men om man lägger ner lite tid och har en god idé om hur presentationen ska se ut, så kan det öka försäljningen. Ett bord som ser tilltalande ut lockar till sig kunder. Man kan antingen välja ett rent och prydligt bord, eller så kan man dekorera det med vimplar, ballonger eller en färgglad duk som i sig kan locka besökare. Det viktigaste av allt är dock ett glatt humör och en trevlig attityd gentemot dina potentiella kunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog