Spartips för studenten

När man ska flytta hemifrån får man per automatik mycket höga omkostnader. Många är inte redo för detta och blir förvånade över vad det faktiskt kostar att bo själv samt införskaffa allt det som man behöver till ett hushåll. Det finns dock möjlighet att spara väldigt mycket pengar om man är kreativ. Idag går det att hitta väldigt mycket second hand som dessutom är i nyskick. Du kan faktiskt få ett helt hem till en tiondel av priset. När man flyttar hemifrån behöver man även lära sig att administrera matkostnader och det blir helt plötsligt viktigare än någonsin att komma ihåg att släcka efter sig i lägenheten när man lämnar den för att man ska kunna hålla nere elkostnaderna.

Många lär sig den hårda vägen och köper allt nytt och får därefter leva på nudlar i ett flertal månader för att ha råd med det allra senaste. Det som är positivt med att köpa second hand är att du med gott samvete kan byta ut det du inte vill ha längre vid ett senare tillfälle. Samtidigt har du chansen att göra en god gärning för miljön och pengarna går ofta till någon som är i behov av ekonomisk hjälp på ett eller annat sätt. Du kan inte endast besöka loppmarknader utan även sociala medier har många köp- och säljsidor idag där det säljs mycket fina saker.

Faktum är att second handmarknaden är stor och det är den till stor del för att vi köper i större utsträckning än vi faktiskt förbrukar. Det är vanligt att man köper en ny soffa medan den gamla faktiskt är funktionsduglig och helt enligt modet. När du tittar på second hand och shoppar bör du tänka på att välja stilrent. På så sätt är det ännu större chans att du blir nöjd med ditt köp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *