Otroliga loppisfynd

Det finns många historier om loppisfynd där köparna har hittat något de gillar på loppisen för att köpa det till en billig peng och därefter har det visat sig att föremålet har varit värt tusentals fler kronor än de köpte det för. I England finns det en historia om en man som köpte en tavla för 1000 kronor för att han gillade ramen. I fyra år stod den uppe på vinden och samlade damm och när han väl tog den till en värderingsman för att få den värderad visade det sig att det sannolikt var konstnären Cézanne som målat tavlan, vilket gjorde att den blev värderad till 40 miljoner pund.

Tänk dig att gå på loppis och hitta någonting du tycker om, du köper det för en billig peng och har det ståendes i ditt hem. En dag får du hem nya gäster och en av dem har lite bättre koll på prylar än vad du har och frågar vart du har fått tag på det där specifika exemplaret, helt plötsligt förstår du att du inte bara har gjort ett fynd. Ditt fynd kan göra dig ekonomisk oberoende resten av ditt liv. Om du någon gång har sett på antikrundan har säkert även du chockats av den otroliga värderingen många äldre föremål får. Det finns många så kallade antikjägare som åker runt på loppisar endast för att hitta dessa typer av föremål. De försörjer sig genom att göra detta.

I Sverige slumpades en äkta Liljefors bort på en loppis för ett par hundra kronor, det fick alla konstexperter att tvivla på äktheten i tavlan, men det bekräftades att tavlan var äkta och sannolikt såldes den för att den tidigare ägaren inte hade koll på vad det var denne faktiskt hade i sin ägo. Mannen som köpte tavlan var just även han expert på Liljefors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *